Jeg er et menneske som fungere bedst i frie rammer, derfor er jeg heller ikke fortaler for rigide systemer, hvor man skal meditere på samme tidspunkt hver dag eller i sammen længde og på samme måde, det får mig til at føle mig fastlåst og gør mig stresset. Ikke at der er noget galt med faste rammer som sådan hvis bare det er det, der giver dig ro, men for mig virker det ikke.

I mange år var det min intention at meditere hver dag om morgenen, på den måde kunne jeg starte min dag med at være i en rolig kontakt med mig selv. Jeg blev meget let påvirket af andre menneskers energier og mistede nemt følingen med mig selv, så jeg håbede en meditationspraksis kunne hjælpe mig med at stå lidt bedre fast i mig selv.

 

Jeg havde læst rigtig mange steder at det var bedst at meditere på et fast tidspunkt hver dag, på et roligt sted og i mindst 20 minutter. Men hver eneste gang skete der noget, som gjorde at jeg ikke fik det gjort, det kunne være at min datter vågnede tidligere end jeg havde kalkuleret med, jeg havde skiftende arbejdstider så ofte, fik jeg ikke taget mig sammen til at stå ud af sengen tidligt nok. Det blev lidt en kamp og det stressede mig egentlig mere end det gav mig ro, så det endte med at jeg opgav og så stod jeg der og kunne endnu engang slå mig selv i hovedet over ikke at kunne finde ud af noget så simpelt.   

Men efterhånden gik det op for mig at der ikke findes noget der er fast, vi er alle forskellige og det er derfor også individuelt hvordan vi bedst får meditationen ind i vores liv.

For mig handler det altid om at tage udgangspunkt i der hvor jeg er nu, hvordan har jeg det og herfra intuitivt finde den rette vej ind i min ro, mit hjerte, min sjæl.

Jeg mener at vi er nødt til at lytte indad for at finde det rigtige for os i det givne øjeblik. Jeg har dage hvor jeg mediterer 5 minutter andre dage 45 minutter, jeg har intet fast tidspunkt -bare hvor det lige passer ind. Vi står jo heller ikke på samme sted hele tiden, men er lige som livet i bevægelse, vi har perioder hvor det hele er lidt svært og perioder hvor det hele bare køre på skinner, så mit råd er at vælge en meditation der harmonere med der hvor du står i dit liv.

Nogle gange går vejen ind i roen og klarheden gennem følelserne andre gange gennem åndedrættet, det handler om at mærke efter hvilken måde der er den bedste lige nu. Det forudsætter selvfølgelig et vist kendskab til forskellige meditationsformer. 

 

Ønsker du at lære forskellige måder at meditere kan du nu tilmelde dig mit meditationsforløb der starter den 14. september http://livsværd.dk/Lær meditation

 

Når jeg er fuld af støj og uro vælger jeg ofte en guidede meditation, fordi det er svært at finde roen selv, Føler jeg mig derimod afstressede og trives går jeg bare direkte ind i min ro. Føler jeg mig blokeret eller kaotisk finder jeg vejen gennem følelserne osv.

Livet er dynamisk, vi er dynamiske så lad være med at låse dig selv fast i rigide systemer, som vel blot er et udtryk for usikkerhed, bevæg dig ud af kontrollen og ind i intuitionen MÆRK DIG SELV!

Når vi tager andres rammer for sande, begrænser vi os selv og glemmer det som netop er hele pointen ved meditation, nemlig at være i kontakt i med vores eget indre, vores sjæl, vores egen sandhed, vores kerne, dybe fred – eller hvad du end kalder det.

 

Meditation hjælper os med at mærke os selv og komme derind hvor vi er i kontakt med vores intuition, hvorfra vi altid ved hvad der er det bedste for os i hvert givent øjeblik.

Alt hvad jeg laver handler om at hjælper mennesker tilbage til det sted, hvor de igen kan mærke deres egen essens.

Ønsker du at stifte bekendtskab med forskellige måder at meditere på så kan du tilmelde dig mit meditationsforløb her http://www.livsværd.dk/meditationsforløb vi starter den 14. september

 

Post comment as a guest

0

People in this conversation

Gå til toppen